Carport Hogeschool Ede

Advies / Zon

De Christelijke Hogeschool Ede was benieuwd naar de mogelijkheden voor zonnepanelen op het dak van de carport.

 

De school had al geïnvesteerd in zonnepanelen op het dak van de school en er zijn laadpalen aanwezig voor elektrische auto’s. Echter was het lastig om te bepalen hoe dit in combinatie met de nieuwe zonnepanelen op de carport zou werken. Daarom heeft InEnergie voor Christelijke Hogeschool Ede een financiële en technische haalbaarheidsanalyse uitgevoerd om dit plan voor de school in kaart te brengen. Hiervoor is eerst de huidige situatie in kaart gebracht.

 

Het bleek dat circa een kwart van de energiebehoefte al door de zonnepanelen op het dak werd opgewekt. Na verder onderzoek werd geconcludeerd dat de hoeveelheid zonnepanelen op het dak van de carport dit aandeel zou kunnen verhogen naar maar liefst driekwart van de energiebehoefte. Uiteindelijk heeft InEnergie een adviesrapport opgesteld over hoe de school dit idee het best uit kan voeren en wat de implicaties zijn van het project.

Opbrengst

Bij de school zijn 1350 zonnepanelen gerealiseerd die zo’n 475.000 kWh per jaar produceren. Dat is genoeg om 190 huishoudens van stroom te voorzien.

 

 Meer over Carport CHE

 

Meer informatie over dit project of wil je ook de haalbaarheid van zonneprojecten onderzoeken?

Stel je vraag aan onze collega Simon.

 

MAIL simon