Stap voor stap naar een duurzame energievoorziening

De Rijksoverheid wil dat heel het land overstapt op duurzame alternatieven voor aardgas. En dat voor 2050. Het is een enorme opgave om binnen dertig jaar zo’n zeven miljoen woningen aardgasvrij te maken, maar geen onmogelijke. Gemeenten zijn hard aan de slag gegaan om een plan van aanpak op te stellen voor hun regio. In 2021 heeft elke gemeente zo’n warmteplan opgesteld en ingeleverd bij de overheid. De warmtetransitie (de overgang naar een toekomstgerichte warmtevoorziening) zal voor veel mensen een ingrijpende verandering zijn. Tegelijkertijd biedt het de kans om samen na te denken over de toekomst van een wijk.

Technisch is er al heel veel mogelijk. Juist het menselijke gedeelte lijkt de grootste uitdaging. Want waarom zou je als woningeigenaar helemaal zelf je woning verbouwen? Wat zijn nu precies de voordelen om te investeren in een nieuwe energievoorziening? Welke rol speelt de gemeente? En wat wordt er precies van jou als burger verwacht?

Wat we doen

Inenergie helpt Nederland in elke fase van de warmtetransitie vooruit. We weten welke energieoplossingen haalbaar zijn voor bewoners en zetten samen met gemeenten, cooperaties en andere organisaties stappen naar de energievoorziening van de toekomst. Onze deskundigen hebben tientallen jaren ervaring met projecten in duurzame energie. Door deze technische kennis te combineren met mensenkennis en doorzettingsvermogen kan Inenergie helpen bij elk project, groot of klein. Wat ons onderscheidt van de rest? Onze drang om middenin het project te zitten en te helpen, in plaats van te schreeuwen langs de zijlijn. We zijn niet bang om onze mouwen op te stropen. We gaan graag samen met u de uitdaging aan.

Zo helpen we gemeenten bijvoorbeeld bij het opstellen van een warmtevisie. Door mogelijke duurzame warmteoplossingen per buurt inzichtelijk te maken, zorgen we ervoor dat ingewikkelde opgaven helder worden. Hierdoor krijgen gemeenten een duidelijk startpunt. Na deze eerste fase kan Inenergie gemeenten ook ondersteunen in de uitvoering.

 

Ook bewoners die samen naar aardgasvrij willen gaan, bijvoorbeeld vanuit een energiecoöperatie, zijn bij ons aan het goede adres. Zo zijn we momenteel bezig met een onderzoek naar aardgasvrije warmtealternatieven in Amstelveen voor een groep buurtbewoners. Onderaan deze pagina vind je meer projecten rondom aardgasvrij wonen!

Meer over aardgasvrij wonen

 

Wilt u meer informatie over de alternatieven voor aardgasvrij wonen of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Stel uw vraag aan onze collega Sara.

 

Mail Sara

Aardgasvrij projecten