Zonwinst

Advies / Gedelegeerde projectontwikkeling / Zon

 

InEnergie helpt bedrijfseigenaren in de Regio Gooi en Vechtstreek met onafhankelijk advies over zonnepanelen op bedrijfsdaken.

 

Een belangrijk onderdeel van de RES NHZ is zonne-energie op grote daken. Door het ontbreken van tijd, geld en kennis blijven veel bedrijfsdaken onbenut. In de gemeenten Blaricum, Hilversum, Huizen, Laren en Weesp gaan we bedrijfseigenaren stap voor stap helpen hun dak te benutten met doelgerichte ondersteuning en ontzorging.

 

Wij ontzorgen eigenaren van bedrijfsdaken in het gehele proces: we delen persoonlijk advies, werken passende businesscases uit, vragen subsidie aan, vragen offertes op en zorgen ervoor dat het zonnedak wordt opgeleverd. Eindstand? Meer Zonwinst voor ondernemers uit onbenutte bedrijfsdaken.

 

1. Passende businesscase kiezen

In de quick scan delen we de op maat gemaakte businesscases met ondernemers. We hebben zowel een businesscase waarin de ondernemer zelf investeert als businesscases zonder eigen investering. Ondernemers bepalen zelf of zij willen investeren in de zonne-installatie of dat zij hun dak verhuren aan bijvoorbeeld een lokale energiecoöperatie.

 

 

2. Aanvragen subsidie

De SDE++ subsidie stelt de Nederlandse overheid beschikbaar aan bedrijven die van plan zijn om hernieuwbare energie te produceren. Wij ontzorgen ondernemers volledig in het voorbereiden en aanvragen van deze subsidie voor hun kansrijke zonproject.

 

 

3. Opvragen en beoordelen offertes

Als de SDE++ beschikking verleend wordt, werken wij de techniek en financiering van het zonne-energiesysteem verder uit. Als het dak wordt verhuurd, assisteren wij ondernemers ook daarin. Bijvoorbeeld bij het kritisch meekijken met nodige overeenkomsten.

 

 

4. Realisatie zonne-installatie

Als een ondernemer ervoor kiest de installatie in eigendom te houden vragen wij offertes op bij (lokale) installateurs en beoordelen deze onafhankelijk. De ondernemer maakt zelf de keuze. Ook begeleiden we ondernemers in het traject over de financiële en de technische vraagstukken. Als een ondernemer ervoor kiest om het dak te verhuren of het dak beschikbaar te stellen voor een energiecoöperatie, blijven we kritisch betrokken.

 

 

5. Controle en oplevering

Nadat de installateur de zonnepanelen heeft geïnstalleerd voeren wij een inspectie uit. Daarnaast ondersteunen we in de benodigde administratieve werkzaamheden, zoals de aanmelding bij Certiq en RvO.

 

Meer over Zonwinst

 

 

 

Meer informatie over Zonwinst of een adviesgesprek inplannen als bedrijf uit een deelnemende gemeente?

 

Stuur een mail naar onze collega Simon.

 

MAIL SIMON