Procesmanagement Infra Ramplaankwartier

Warmte en koude / Warmtenet / Zon

InEnergie neemt als expert in de energietransitie de leiding in het procesmanagement van de infrastructurele werkzaamheden in het Ramplaankwartier in Haarlem. Het doel van het project is om een duurzaam warmtenetwerk te realiseren dat klaar is voor de toekomst. Dit project bevindt zich in de voorbereidingsfase, waarbij zowel de technische als juridische aspecten zorgvuldig worden meegenomen om een soepel verloop te garanderen.

 

Belangrijke doelstellingen: 

  • Het behalen van de planning binnen de gestelde deadlines. 
  • Binnen de begroting blijven door nauwkeurige kostenbewaking en risicomanagement. 

Onze procesmanager werkt nauw samen met technische specialisten, zoals de projectontwikkelaars van InWarmte. InWarmte levert specialistische kennis van WKO-installaties (Warmte Koude Opslag) en maakt gebruik van gecertificeerde contractstukken om een gestroomlijnd inkoopproces te waarborgen. 

 

Wat we doen: 

  • Het opstellen en verbeteren van een integrale projectplanning, met aandacht voor zowel technische als juridische vereisten. 
  • Het ontwikkelen van een inkoopstrategie, inclusief marktonderzoek naar leveranciers en innovatieve oplossingen binnen de sector. 
  • Het beheren van projectrisico’s door gedetailleerde voorbereidingen en gefaseerde aanbestedingen. 

 

Meer over Zonnewarmte Ramplaankwartier 

In het Ramplaankwartier wordt het Zonnewarmtenet ontwikkeld, dit is een buurtwarmtenet op zonne-energie. De bewoners in de wijk die meedoen worden leverancier én afnemer van hun eigen warmte. De warmte die de zon in de zomer levert slaan we op onder de grond. We gebruiken die warmte in de winter om onze huizen te verwarmen. 

De zonnewarmte wordt met WKO-technologie gecombineerd om stabiele en milieuvriendelijke energie te kunnen leveren. Met dit innovatieve project wordt de wijk aardgasvrij, met een geïntegreerde aanpak waarin zowel bewoners als bedrijven worden betrokken. 

 

InEnergie werkt samen met alle betrokken partijen om het project succesvol te laten verlopen en kijkt ernaar uit om bij te dragen aan een toekomstbestendige infrastructuur voor de warmtetransitie in het Ramplaankwartier. 

 

 Meer over dit project

 

 

 

Wil je meer weten over dit project?

 

Stuur een mail naar onze collega Lucas.

 

MAIL LUCAS