Inenergie gaat voor aardgasvrij.

In 2050 wil de Rijksoverheid dat heel het land is overgestapt op duurzame alternatieven voor aardgas. De gaskraan in Groningen wordt op zijn beurt helemaal dichtgedraaid. Binnen dertig jaar moeten er zo’n zeven miljoen woningen aardgasvrij worden gemaakt. Een enorme opgave, maar geen onmogelijke. Gemeenten moeten hard aan de slag om een plan van aanpak op te stellen voor hun regio. In 2021 moet iedere gemeente zo’n warmteplan hebben opgesteld en ingeleverd bij de overheid. Technisch is er al heel veel mogelijk. Maar juist het menselijke gedeelte lijkt de grootste uitdaging. Want hoe krijg je een woningeigenaar zover zijn woning te verbouwen? Of dat hij wil investeren in deze energietransitie naar aardgasvrij? Welke rol speelt de gemeente? En wat wordt er verwacht van de burger? De warmtetransitie zal een ingrijpende reorganisatie zijn voor veel mensen. Zo zullen bijvoorbeeld de nodige verbouwingen moeten plaatsvinden.

 

Inenergie helpt gemeenten, burgercollectieven en andere organisaties in elke fase van de warmtetransitie. Onze deskundigen hebben tientallen jaren ervaring met projecten in duurzame energie. Door deze ervaring te combineren met diepgaande technische deskundigheid, mensenkennis en doorzettingsvermogen kan Inenergie van dienst zijn bij ieder project, groot of klein. Wat ons onderscheidt van de rest? Onze drang om middenin het project te zitten, in plaats van schreeuwen langs de zijlijn. We zijn niet bang om onze mouwen op te stropen. We gaan graag samen met u de uitdaging aan.

 

Wat we doen?

 

Inenergie helpt Nederland vooruit. Onze experts hebben al tientallen jaren ervaring in duurzame energietechnieken. We zijn daarom bij uitstek geschikt om gemeenten, coöperaties, bedrijven en andere organisaties te helpen in deze warmtetransitie. Zo helpen we gemeenten bijvoorbeeld bij het opstellen van warmtevisies, waarmee er inzicht wordt gekregen in de verschillende duurzame warmteoplossingen per buurt. Voor gemeenten maken we zo een ingewikkelde opgave helder, met een duidelijk startpunt. Ook na een transitieplan staat Inenergie gemeenten bij om het idee ten uitvoer te brengen.

 

 

 

Omdat Inenergie een netwerkorganisatie is, heeft het alle contacten van partijen die nodig zijn bij het realiseren van (grootschalige) projecten op het gebied van aardgasvrij. Ook bewoners die samenwerken, in een coöperatie, op weg naar aardgasvrij zijn bij ons aan het goede adres. Wij helpen graag enthousiaste mensen duurzame ideeën realiseren. Zo zijn we momenteel bezig met een onderzoek naar aardgasvrije warmtealternatieven in Amstelveen voor een groep vooruitstrevende buurtbewoners. Kijk voor al onze projecten in aardgasvrij hieronder!

 

Wat hebben we al gedaan?