Martin is meer dan 25 jaar actief bij het realiseren van duurzame energievoorzieningen en als ondernemer betrokken bij de oprichting van Greenspread, Greenspread Warmte en de Rijn & IJssel energiecoöperatie.

 

Het ontwikkelen van duurzame energieprojecten in de gebouwde omgeving vereist een breed kennisniveau en organisatievermogen. Deze kennis heeft hij opgedaan in functies bij Nuon, Ecofys en Greenspread. Martin’s specialiteit is het ontwikkelen van productiemiddelen op het gebied van duurzame energie. Hij is vertrouwd met het vaststellen van de technische en financiële haalbaarheid, het maken van contracten en het opstellen van de projectfinanciering.

unnamed

Kenmerkende projecten

  • De acquisitie van 22 warmte-koudeopslag projecten van Nuon en de oprichting van een duurzaam warmtebedrijf: Greenspread Warmte (link).
  • Zonnig Rijnstate, op het dak van het ziekenhuis in Arnhem zijn 650 zonnepanelen geplaatst, die door middel van crowdfunding zijn gefinancierd.
  • Warmtelevering Nuon Amsterdam Noord (nu Vattenfall), waarbij ca. 20.000 woningen aan het bestaande stadswarmtenet worden aangesloten.

 

 

Mail Martin