Lucas is de man van de cijfers. Hij combineert een brede kennis van het vak met een allergie voor gebakken lucht.

 

Als geen ander weet Lucas hoe je de verschillende mogelijkheden voor duurzame energieoplossingen inzichtelijk maakt. Voor Lucas is het verduurzamen van de wereld altijd al belangrijk geweest. Inmiddels heeft hij meer dan 25 jaar ervaring in het realiseren van duurzame energieprojecten.

unnamed

Kenmerkende projecten

  • Onderzoek naar energie uit oppervlaktewater voor de vier noordelijke provincies. Samen met Rom3D heeft InEnergie de kansen voor energie uit oppervlakte water in kaart gebracht. Vervolgens is de haalbaarheid verder uitgewerkt in de gemeentes voor het laag hangend fruit.
  • Wijk Elsrijk aardgasvrij fase 1. Samen met de bewoners zijn de mogelijkheden voor aardgasvrij wonen bepaald. Lucas hielp bij de oprichting van een energieco√∂peratie en werkt het plan samen met de bewoners verder uit in fase 2.
  • Energievisie voor het stationsgebied in Leiden. Voor de gemeente heeft InEnergie onderzocht wat de best mogelijke duurzame warmte en koude oplossingen zijn. Het plan is door de gemeenteraad geaccordeerd.
  • Aardgasvrije waddeneilanden: indicatieve haalbaarheid voor energie uit de Waddenzee voor de waddeneilanden. Voor Ameland gaat InEnergie samen met Rom3D de kansen verder uitwerken.
  • Dorpswarmtenet met aquathermie: energie uit het Heegermeer leveren aan ongeveer 800 woningen in Heeg. Lucas verzorgde de business case en maakte voor bewoners inzichtelijk wat de consequenties zijn voor het aardgasvrij maken van hun woningen (link).

 

 

Mail Lucas