SDE++

Op 24 november 2020 is de subsidie SDE++ geopend. De SDE++ is een subsidie om de productie van hernieuwbare energie in Nederland te stimuleren. De SDE++ bevat het subsidiëren van de onrendabele top van duurzame energietechnieken gedurende een exploitatieperiode. De opwek van duurzame energie wordt hierbij gesubsidieerd tot een bepaald bedrag. InEnergie heeft in het verleden voor verschillende klanten SDE subsidies aangevraagd en zal dit deze SDE-ronde weer doen.

 

 

We zien de afgelopen jaren de fasebedragen voor SDE subsidie aanvragen steeds verder dalen voor zon-PV. Dit betekent dat er steeds goedkoper stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Sterker nog, zonnepanelen zijn al interessant geworden zonder subsidie als een bedrijf minder dan 1.000.000 kWh per jaar verbruikt en een hoge gelijktijdigheid kan realiseren in opwek en verbruik. De vermeden leveringskosten, afdracht van energiebelasting en opslag duurzame energie maken in dat geval de investering in zonnepanelen zonder subsidie al rendabel. Daarbovenop geeft het realiseren van laadpalen en het verkopen van laadstroom mogelijkheden om de businesscase van zon-PV nog verder te verbeteren.

Wil je SDE aanvragen? Of heb je een specifieke vraag over SDE subsidie, zonnepanelen of laadpalen voor jouw project? Stel je vraag aan onze collega Simon.

 

MAIL SIMON

Meer voorbeelden van duurzame energieprojecten met zonne-energie-installaties? Ga via de knop hieronder naar onze projecten met zon.

 

PROJECTEN MET ZON

Op de hoogte blijven over InEnergie? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

 

 

 

Abonneren