Op 17 juni organiseerde Inenergie samen met dochteronderneming en lokale warmteleverancier InWarmte hun eerste symposium. Tijdens deze informatieve en interactieve middag  werden de bezoekers op een praktische en overzichtelijke manier meegenomen door de verschillende fases van de warmtetransitie.

Onderwerpen

Het thema was meteen groots: de warmtetransitie naar aardgasvrij Nederland. Deelnemers werden meegenomen door de verschillende fases van de transitie: van het ontwerp, de technische verkenning en de financiering tot aan de exploitatie. Op welke aspecten moet je letten? Waar begin je? Hoe maak je het hele proces betaalbaar? Op al deze vragen gingen de energiedeskundigen, die gezamenlijk tientallen jaren kennis en ervaring hebben, tijdens het symposium in.

Wil je meer lezen over onze ervaringen op het gebied van de warmtetransitie klik dan hier.

 

 

 

Planning

13.00 – 13.15        Inloop

13.15 – 13.45        Welkomstwoord.

                             Spreker: Martin Marquering

13.45 – 14.30       Technische verkenning – kosten, voordelen en nadelen van de warmteopties a.d.h.v. case studies. 

                              Spreker: Lucas van den Boogaard 

14.30 – 14.45       Koffiepauze

14.45 – 16:00       Interactieve sessie: Gedragsverandering bij duurzame projecten en draagvlak in de warmtetransitie.

                             Sprekers: Sara Herreras, Voek Antic & Francisca Claasen

16.00– 16.15        Koffiepauze

16.15 – 16.45       Businesscases en financiering van warmteopties.

                             Spreker: Martin Marquering

16.45 – 17.15       Oprichten van een lokale warmteleverancier.

                             Spreker: Vincent Smeele

17.15 – 18.00        Netwerkborrel

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Vanaf Utrecht Centraal kan je lopen (15 minuten), een ov-fiets nemen (7 minuten) of één halte met bus 3 richting Zuilen meerijden, uitstappen op halte viaduct. De bus stopt net na het viaduct. Vanaf daar steek je de Amsterdamsestraatweg over, loop je gelijk iets terug, en naast het viaduct de Dijkstraat in. Met de bocht mee naar rechts kom je aan je linkerhand het hek met het UCo bord tegen. UCo ligt achter het hek, in de hoek van de binnenplaats rechts achter.

 

OV routebeschrijving

Fiets

Ga vanaf Centraal Station naar de Amsterdamsestraatweg. Sla linksaf bij de Meidoornstraat ( de eerste afslag na het viaduct) en op de 2e Daalsedijk wederom links. UCo bevindt zich aan het uiteinde van de straat op nummer 6a aan je rechterhand. Bij het hek zie je een bord met daarop UCo. Als je het hek door bent, zie je rechts een voordeur met eveneens een UCo bord.

 

Fiets routebeschrijving

Auto

UCo heeft een parkeerplaats waar je gratis kan parkeren. De parkeerplaats heeft niet veel plek. Wanneer de parkeerplaats vol is, kan je in de wijk betaald parkeren.

 

Auto routebeschrijving

Kaart Utrecht centrum